Regia Națională a Pădurilor-Romsilva

 

Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina

Administrație

Despre parc

Turism

       

Noutăţi

Galerie foto

O colecţie de imagini din Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina

Filme

Peșteri și Avene

 

În parcul natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina sunt peste 400 de peșteri, avene și galerii de prospecțiune minieră. Doar peștera Bolii este amenajată și poate fi vizitată cu ajutorul unei lanterne, fără echipament specializat, restul peșterilor și avenelor nu pot fi vizitate, din motive de protecție a ecosistemului subteran și accesibilitate, necesitând autorizația CPS (Comisia Patrimoniului Speologic) și avizul APNGM-C (Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina) precum și asigurarea cu corzi sau echipament de scufundare. Galeriile de prospecțiune minieră sunt închise publicului din motive de siguranță, acestea au fost realizate începând cu anii 30, existând riscul surpării. Unele grote, peșteri sau galerii de mină sunt folosite ca adăpost de diverse specii de animale (ex. liliecii, bursucul, vulpea, ursul) astfel accesul este nerecomandat.

Pentru explorare speologică, cartare sau cercetare științifică în peșterile din parcul natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina vă rugăm consultați articolul 19 din Regulamentul Parcului.

Administrația parcului vă recomandă să vizitați :


Parcul natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina protejează peșteri unice în România și chiar în lume. Iată câteva lucruri despre peșterile din parc:

© 2009 Administraţia Parcului Natural Gărdiştea Muncelului - Cioclovina | www.gradiste.ro