Regia Națională a Pădurilor-Romsilva

 

Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina

Administrație

Despre parc

Turism

       

Noutăţi

Galerie foto

O colecţie de imagini din Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina

Filme

Reguli de vizitare

 
 1. În Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina sunt permise activităţi de turism şi educaţie, cu respectarea regulilor de vizitare a Parcului.
 2. Punctele de acces în Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina sunt: localităţile Costeşti, Măgureni, Boşorod, Pui, Ponor, Baru, Crivadia şi văile Streiului şi Băniţei.
 3. Vizitarea Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina se face numai pe drumurile deschise accesului public şi pe traseele turistice marcate cu semne convenţionale specifice, cu respectarea eventualelor restricţii.
 4. Camparea pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina este permisă numai în locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător.
 5. Camparea în alte locuri decât cele special amenajate se face numai în situaţii deosebite (cercetare, explorare, salvare etc.), cu aprobarea administraţiei parcului.
 6. În locurile de campare sunt interzise:
  • Săparea de şanţuri în jurul corturilor sau utilizarea oricăror materiale de origine vegetală (cetină, ferigi, muşchi) sub corturi;
  • Amenajarea unor vetre de foc în afara celor stabilite de către administratorul locului de campare;
  • Procurarea lemnului de foc în afara celui asigurat de administratorul locului de campare.
  • Distrugerea sau degradarea panourilor informative şi indicatoare, precum şi a plăcilor, stâlpilor sau a semnelor de marcaj de pe traseele turistice.
  • Degradarea refugiilor, adăposturilor, podeţelor, sau a oricărei alte construcţii sau amenajări turistice de pe teritoriul Parcului.

Conduită ecologică

Câteva recomandări celor care ne vizitează parcul:
© 2009 Administraţia Parcului Natural Gărdiştea Muncelului - Cioclovina | www.gradiste.ro